O fată de 13 ani din Ciocâlteni, Orhei s-a înecat în Răut

 O fată de 13 ani din satul Ciocâlteni s-a înecat în Răut. Înecul ar fi avut loc pe 9 iunie, iar a doua zi corpul neînsufleţit al fetei a fost găsit de către salvatorii din Orhei, relatează radioorhei.info. Nenorocirea putea fi dublă, dar, din fericire, un pescar a reușit s-o salveze pe sora mai mică a celei înecate.

Victima, împreună cu sora mai mică, mama, bunelul şi alte persoane păşteau vacile lângă podul dintre satele Ciocâlteni și Clișova. Într-un moment de absenţă a mamei celor două surori, fata mai mică, în vârstă de 7 ani, ar fi căzut în Răut. Din fericire, aceasta a fost observată de un pescar care se afla la vreo 500 de metri distanţă, pe cursul râului. Bărbatul a scos copilul din apă şi i-a acordat primul ajutor. Fetiţa şi-a revenit şi acum se află în secţia pediatrie a spitalului din Orhei.

Aceste detalii le-a relatat căpitanul DSE Orhei, Afanasie Stici. Potrivit lui, și sora mai mare a fetiței salvate de pescar a dispărut de pe mal în aproximativ același interval de timp. În amiaza zilei de 10 iunie, corpul neînsufleţit al fetei de 13 ani a fost găsit la o distanţă de circa 6 kilometri de locul iniţial.

Căutările s-au desfăşurat începând din după-amiaza zilei de duminică, cu o întrerupere pentru peroada întunecată şi au fost reluate luni dimineaţă. Intervenţia salvatorilor a fost îngreunată de nivelul ridicat al apei care, după ploile recente, a ajuns la 3-4 metri şi de curentul puternic, a menţionat Afanasie Stici.

Circumstanţele în care s-a produs înecul minorei, care era unul dintre cei şase copii dintr-o familie socialmente vulnerabilă, urmează a fi stabilite de poliţie.

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns