O agenție de stat din r. Orhei utiliza baza de date a locuitorilor pentru a face agitație electorală, iar Poșta Moldovei a ascuns broșuri ale unui concurent în reviste

O agenție de stat din raionul Orhei a utilizat baza de contacte ale beneficiarilor pentru a telefona oamenii și a-i îndemna să voteze pentru un concurent electoral. Un alt caz s-a produs cu implicarea Poștei Moldovei, care a distribuit, în reviste, și broșuri electorale.

După cum relatează agora.md, informația a fost enunțată de secretarul general al Guvernului, Andrei Spânu: „Acest Guvern nu va tolera implicarea funcționarilor publici și a angajaților statului în campania electorală, în timpul orelor de muncă. Guvernul nu va admite utilizarea resurselor administrative. Orice abatere va fi investigată și pedepsită conform legii”, a spus Spânu.

El a adus exemplul celor două instituții ale statului – cel de la agenția de stat din Orhei și de la Poșta Moldovei – spunând că acestea vor fi investigate, iar detaliile vor fi făcute publice ulterior.

Spânu spune că a solicitat ca toate întrunirile electorale să aibă loc în afara programului de lucru.

„Participarea să fie benevolă, să nu fie obligați angajații, profesorii, elevii etc. să asiste la întruniri electorale”, a mai spus oficialul.

Amintim că odată cu schimbarea puterii de la Chișinău, secretari generali de stat, secretari de stat și reprezentanții Guvernului în teritoriu care au slujit intereselor Partidului Dermocrat au fost demiși din funcții, iar un proiect de lege care le interzice acest lucru pe viitor, a fost votat în Parlament.

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns