Noul președinte de Orhei va avea 4 vicepreședinți

Consiliul Raional Orhei l-a ales marți în funcţia de preşedinte al raionului pe Dinu Țurcanu, reprezentant al Partidului Şor, formaţiune care deţine 22 din 35 de mandate în organul legislativ al raionului.    

Procedura de alegere a noului președinte a fost anticipată de luările de cuvânt ale deputatelor Marina Tauber și Reghina Apostolova, fiecare din ele subliniind cât de tare este iubit în partid dl Țurcanu, blagoslovit la această funcţie de Ilan Șor, președintele partidului.

Dl Țurcanu a dorit să aibă nu 3, ci 4 vicepreşedinţi. Ex-preşedintele raionului, Ion Frunze, a intervenit cu informaţia că fosta conducere ajunsese la concluzia că ar fi prea îndeajuns şi 2 vicepreşedinţi, dar colegii de partid ai noului preşedinte nu l-au auzit şi i-au votat pe cei patru, care aşteptau deja în sală: Tatiana Platon, Irina Bogaciuc, Victor Perțu și Marina Cravcenco, toţi membri ai PȘ cu domiciliul în Chișinău. Apropo, Victor Perțu, ex-director al regiei Apă-Canal Orhei, a pretins la funcţia de primar al s. Peresecina, dar a pierdut scrutinul.

În Consiliul Raional Orhei vor activa patru fracţiuni: ale PȘ, PSRM, PDM şi ACUM (din ultima face parte și consilierul PLDM Petru Dohocher) şi patru comisii consultative: Economie, buget și finanțe; Educație, protecție socială, cultură, sănătate publică, tineret și sport; Administrație publică și drept; Agricultură, industrie, construcții și protecția mediului.

Distribuie

Lasă un răspuns