Noua Dacia Sandero : versiune Hybrid de 130 CP!

Viitoarea generație a celui mai vând model al românilor, Dacia Sandero, este foarte așteptată, dat fiind faptul că aceasta ar aduce numeroase inovații în gamă. Publicația franceză L’Argus a mai scris despre viitoarea compactă, iar acum susține că a intrat în posesia unor date tehnice referitoare la viitorul model.

Precum se zvonește de ceva vreme, viitorul Sandero va împrumuta platforma CMF-B, care deja o folosesc Renault Clio și Captur. Dacia va folosi versiunea simplificată a acestei arhitecturi, care va fi lipsită de câteva tehnologii moderne, pentru a putea păstra prețul de comercializare accesibil.

Arhitectura CMF-B a fost dezvoltată pentru a putea fi folosită de mai multe modele, inclusiv și de versiunile electrice, ca urmare a necesității de a respecta noile norme de poluare care vor intra în vigoare în Uniunea Europeană în anul 2021.

Totodată, Sanderp va prelua și motorizări de pe Clio. În ofertă figurează benzinarul SCe de 1.0 litri volum și 75 CP, motorul pe benzină TCe de 1.0 litri volum și 100 CP, dar și propulsorul diesel Blue dCi de 1.5 litri volum și 85 CP.

Marea noutate totuși, vizează anume varianta Steptway, care în acest moment reprezintă 75% din vânzările gamei Sandero. Potrivit aceleiaș surse, Dacia Sandero Stepway va beneficia de o motorizare mild-hybrid E-Tech, care la fel se va oferi și în cazul lui Clio din primăvara anului 2020.

Această motorizare va folosi un benzinar aspirat natural de 1.6 litri volum care potrivit constructorul francez va genera aproximativ 130 CP.

Prezentarea pregătită pentru jurnaliști a noului Sandero ar urma să aibă loc în vara anului 2020, înainte de prezentarea publicului larg de la Salonul Auto de la Paris din luna septembrie. De altfel, tot acolo va fi prezentată oficial și noua generație Dacia Logan.

Sursa: autoexpert.md

Distribuie

Lasă un răspuns