VIDEO/ Norica Nicolai: ”Este de bun simț să ceri oamenilor să iasă la vot pentru că asta este principala legătură între cetățean și stat”

În România, Republica Moldova, Ucraina se întâmplă fenomene care nu au nimic de a face cu democrația nici cu interesul acestor state ci mai degrabă cu interesul altor puteri. Declarația a fost făcută de europarlamentara Norica Nicolai unui grup de jurnaliști din media locale care vizitează în aceste zile Bruxellesul. Potrivit europarlamentarei în zonă se asistă la știri false, manipulări și erori de genul celei prin care au fost invalidare alegerile pentru funcția de primar al municipiului Chișinău. Aceasta a spus că este de bun simț și decent de a cere oamenilor să iasă la vot vot pentru că asta este principala legătură între cetățean și stat. Norica Nicolai a mai declarat că folosirea argumentelor de genul celor utilizate pentru justificarea hotărârii de invalidare presupune un interes politic ce nu are de a face cu interesul Republicii Moldova, care este unul proeuropean.

Luni, Curtea Supremă de a adoptat o hotărâre prin care a menținut deciziile Judecătoriei Chișinău și Curții de Apel Chișinău, prin care alegerile pentru funcția de primar al capitalei, castigate de Andrei Năstase, au fost anulate pe motiv că în ziua alegerilor atât Năstase cât și contracandidatul său Ion Ceban au făcut apeluri prin intermediul facebook-ului ca cetățenii să iasă la vot.
Marți liderii opoziției proeuropene Andrei Năstase și Maia Sandu au spus că vor anunța miercuri programul protestelor de mai departe față de decizia Curții Supreme de Justiție de a invalida scrutinul din 3 iunie.
Decizia de luni seară a fost criticată de ambasadorul UE, Peter Michalko și de ambasadele Statelor Unite și Canadei.

Distribuie

Lasă un răspuns