Noi reguli de preavizare a persoanelor concediate. Ce norme ar putea fi incluse în Codul muncii

Angajatorul ar putea să fie obligat să anunțe angajatul, în scris, cu 14 zile înainte de a fi desfăcut contractul de muncă, dacă motivul concedierii va fi ca persoana deține statutul de pensionar pentru limita de vârstă. Norma ar putea fi inclusă în Codul muncii, conform unui proiect propus pentru consultări publice.
În prezent, angajatorul este obligat să preavizeze salariatul, prin ordin (dispoziţie, decizie, hotărâre), sub semnătură, despre intenţia sa de a desface contractul individual de muncă încheiat pe o durată nedeterminată sau determinată în caz de:
⦁ concediere în legătură cu lichidarea unităţii sau încetarea activităţii angajatorului persoană fizică, reducerea numărului sau a statelor de personal la unitate, cu două luni înainte;
⦁ concediere în legătură cu constatarea faptului că salariatul nu corespunde funcţiei deţinute sau muncii prestate ca urmare a calificării insuficente confirmate prin hotărârea comisiei de atestare, cu o lună înainte.
Dacă salariatul concediat a activat la unitate cu contract individual de muncă în mai multe perioade de timp, în calcul indemnizației de eliberare din serviciu se va lua anii complet lucrați de la încheierea ultimului contract individual de muncă.
Amintim că, autoritățile au inițiat modificarea Codului muncii. Proiectul publicat conține noi reguli privind stabilirea programului flexibil de muncă, stabilirea indemnizațiilor și a prestațiilor sociale, dar și garanțiile acordate persoanelor care îmbină munca cu studiile.
Sursa: bizlaw.md

Distribuie

Lasă un răspuns