Noi obligaţiuni şi interdicţii pentru locatarii blocurilor multietajate

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiei a elaborat şi a expus pentru consultări publice  un nou Regulament privind prestarea serviciilor comunale şi necomunale, exploatarea şi administrarea fondului locativ.

Potrivit proiectului, locatarii care au reconstruit apartamentele fără actele respective vor fi obligaţi să le aducă în starea iniţială.

Regulamentul prevede că locatarilor li se va permite să efectueze din contul lor reparaţii urgente ale spaţiilor nelocuibile din blocuri. În asemenea cazuri proprietarii locuinţelor vor putea încheia contracte cu  administraţia blocului locativ pentru restituirea ulterioară a cheltuielilor suportate.

Reconstrucţia neautorizată a apartamentelor în blocurile multietajate pune în pericol   securitatea tuturor locatarilor. Sursa foto: bzi.ro.

Se interzice instalarea unor secţii suplimentare la bateriile pentru încălzire, orice modificări ale construcţiilor tehnice şi inginereşti prevăzute în proiectul iniţial, blocarea sau restricţionarea intrărilor în subsoluri, pe acoperiş, coridoa-rele generale sau cele de rezervă, întreţinerea în spaţiile publice a animalelor, păsărilor, insectelor.

Antenele parabolice, colectoarele solare vor putea fi instalate doar cu acordul locatarilor din blocul respectiv. Nu se va permite plantarea pomilor şi tufarilor în zonele cu reţele inginereşti, îngrădirea şi utilizarea în scopuri personale a terenurilor adiacente blocurilor locative.

O altă interdicţie vizează parcarea automobilelor în curtea blocului, în afară de spaţiile special amenajate.

Pentru pierderile de apă în reţelele din interiorul blocului vor plăti cei care deservesc aceste reţele, iar pentru cele din  reţelele din afara blocurilor – prestatorii de servicii comunale.

 

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns