Nocturna Bibliotecilor la BPR A.Donici din Orhei

Toţi doritorii au putut participa la un master-class Coafuri pentru evenimente. Sursa foto: radioorhei.md

Biblioteca raională A.Donici a avut duminică seara ușile deschise peste program, pentru doritorii de a participa la un eveniment inedit – Nocturna Bibliotecilor. Timp de câteva ore vizitatorii au putut participa la diferite ateliere, dar și să facă o excursie în locurile mai tăinuite ale bibliotecii.

Astfel diferite săli ale bibliotecii au găzduit un bibliolabirint, la finalul căruia pe câștigători îi așteptau premii dulci, atelierul de creație Tehnica aluatului sărat și proiecția filmului moldovenesc Tunul de lemn.

Pe coridoarele instituției, în lumina lumânărilor, pentru public a fost vernisată expoziția fotografică Patrimoniul Arheologic al raionului Orhei. Cercetare și valorificare. O atracție aparte a constituit expoziția rochiilor fosforescente în întuneric, create de Marcela Moscovciuc de la atelierul Măr Alb.

Potrivit directoarei bibliotecii, Stepanida Țugui, Nocturna Bibliotecii din Orhei a ajuns la cea de-a treia ediție, inițiativa preluându-se de la colegii din România și din Chișinău. Publicul a fost mai numeros decât la edițiile precedente și este cea mai reușită ediție de până acum, fiind un eveniment unic pentru comunitatea orheiană.

 

Distribuie

Lasă un răspuns