Nici o zi fără lectură

Un club de lectură a fost lansat în zilele de odihnă la Orhei. Evenimentul găzduit de un local din oraș i-a avut ca oaspeți pe scriitorul Igor Guzun și soprana Tatiana Costiuc, maestră în arte. Potrivit inițiatoarei clubului, Victoria Donțov, acesta are drept scop promovarea lecturii, valorificarea scriitorilor autohtoni și universali, socializare atât offline, cât și online, iar scopul de bază este transformarea cititului într-un obicei zilnic, relatează radioorhei.info

„Mulți pasionați de lectură adunați la un eveniment. Totul, pănă la cel mai mic detaliu (șemineu, foc, muzică de calitate, oameni buni), te îndeamnă să iei în mână o carte”, spune Lucia Brehoi, membră a Clubului de Lectură.

„A fost o atmosferă plăcută, la care nu m-am așteptat. A fost frumos pentru cei pasionați de lectură, te motivează și mai mult să citești”, a povestit Dumitrița Banari – noua membră a Clubului de Lectură.

„O seară deosebită alături de oameni frumoși, atmosfera magică a îmbinat perfect literatura și muzica”, spune membra Clubului de Lectură, Svetlana Cebotari.

 Evenimentul care a decurs într-o atmosferă caldă și degajată, întreținută de evoluările sopranei Tatiana Costiuc a cuprins și lansarea cărții “Vinil CollectionOLLECTION”, cea mai recentă lucrare a scriitorului Igor Guzun, care, de altfel, a fost lansată și la București.

Timp de cel puțin un an, lunar acest club va găzdui întâlniri offline cu invitați speciali. La club se pot înscrie toți doritorii și pasionații de lectură, participarea fiind gratuită, mai concretizează sursa citată.

Evenimentul a fost organizat cu susținerea mai multor agenți economici și instituții din Orhei și Chișinău.

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns