Nerespectarea procedurelor legale de către autoritățile din Orhei pune în pericol cererile de ajutor financiar ale orheienilor

Primirea banilor din fondul de rezervă al municipiului Orhei de către cetățenii care s-au adresat cu cereri de ajutor material este pusă în pericol de nerespectarea procedurilor de către autoritățile municipale.

Potrivit radioorhei.info, asupra acestei probleme a atras atenția consilierul municipal Sergiu Aga în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Municipal Orhei de miercuri, 11 martie. Atenționarea s-a făcut în timpul dezbaterilor proiectului de decizie prin care mai multor orheieni trebuiau să le fie alocați bani în baza noului regulament privind utilizarea mijloacelor fondului de rezervă al municipiului Orhei. Proiectul de decizie privind alocarea sumei de 84,2 mii lei  către 149 de orheieni nu a figurat inițial pe ordinea de zi a ședinței și a fost introdus suplimentar.

Consilierul Aga a întrebat cum poate fi votată decizia de alocare a banilor, din moment că decizia privind aprobarea regulamentului, menționat mai sus, încă nu a intrat în vigoare, aceasta nefiind încă publicată în Registrul Actelor Locale. Întrebarea a stârnit reacții nervoase din partea președintei fracțiunii Partidului Șor, Tatiana Gorea, care face parte și din comisia care decide repartizarea banilor și a primarului Pavel Verejanu potrvit cărora votul este unul legal. Totuși după precizările secretarei CM Orhei, Ala Buracovschi că decizia privind aprobarea regulamentului de utilizare a mijloacelor din fondul de rezervă a fost trimisă spre publicare abia în dimineața zilei de ieri, Tatiana Gorea a propus ca mijloacele bănești să fie alocate după data de 20 martie, decizia fiind votată unanim.

La momentul difuzării știrii, decizia privind aprobarea regulamentului, care a fost votată în ședința extraordinară a CM Orhei din 5 martie nu a fost publicată nici în Registrul Actelor Locale nici pe site-ul Primăriei Orhei, or actele oficiale se consideră intrate în vigoare din momentul publicării acestora.
De menționat în context că spre exemplu nepublicarea actelor oficiale în Registrul Actelor Locale a dus la recenta anularea deciziilor de numirea în funție a vicepreședinților Consiliului Raional Rezina, potrivit Cuvântul.md

 

Distribuie

Lasă un răspuns