Ne aşteaptă şi în acest an o sărbătoare a poeziei tinerilor creatori

Secţia Cultură, Tineret şi Sport, Secţia Educaţie, BPR „Vasile Alecsandri” şi AO CMEIC  din Teleneşti, cu susţinerea Consiliului Raional, au decis să desfăşoare şi în anul curent Festivalul-concurs regional al creatorilor de poezie „Pe o ramură de grai”, ajuns la a XI-a ediţie.

Festivalul este o bienală, care se înscrie în suita de manifestări din cadrul sărbătorilor naţionale Ziua Independenţei şi Limba noastră cea română, de fiecare dată cu un generic actual. În anul curent drept temă pentru creaţii va servi viaţa şi activitatea personalităţilor marcante din raion, care în 2018 marchează aniversări jubiliare, şi va avea genericul „Legănaţi în cântec de baladă”.

Festivalul se va desfăşura în cinci etape, pe categorii de vârstă. Sunt invitaţi să participe condeierii din raioanele Teleneşti, Orhei, Rezina, Şoldăneşti, Floreşti, Sângerei şi Călăraşi.

Participanţii vor prezenta câte trei poezii proprii, în variantă electronică şi CV-ul. În etapa a patra se preconizează participarea autorilor la ateliere de creaţie şi prezentări de carte, iar pe 27 august – premierea laureaţilor.

Reporter „C”

Distribuie

Lasă un răspuns