“Mozzarella” de la Brăviceni, interzisă în Rusia?

Agenţia federală rusă pentru siguranţa agroalimentară şi veterinară “Rosselhoznadzor” a emis o interdicţie temporară pentru accesul pe piaţa rusească a produselor lactate ale fabricii “VC-Saturn-13” SRL din Brăviceni, Orhei.

După cum relatează www.moldstreet.com, producţia acestei fabrici nu va avea acces pe piaţa rusească ca urmare că ar fi încălcate unele cerinţe veterinare şi sanitare ale Federaţiei Ruse şi ale Uniunii Economice Euroasiatice.

Solicitată de sursa citată, Nina Cociorvă, directoarea întreprinderii “VC-Saturn-13” SRL a remarcat că această interdicţie ţine nu de calitatea producţiei, în special a caşcavalului “Mozzarella”, ci de pretenţiile unor colaboratori ai serviciului vamal din Rusia.

„În ajun de sărbătorile pascale am expediat clientului nostru din regiunea Vladimir, Rusia un tir cu circa 20 de tone de caşcaval. Din motive neclare marfa a fost depozitată în depozitul vamal, de unde a dispărut şi a ajuns şi în reţeaua de magazine, dar cu etichetele noastre deteriorate. Clienţii noştri încearcă acum să clarifice împrejurările dispariţiei producţiei noastre şi au iniţiat procese în instanţe. Potrivit unor informaţii, vinovaţii pentru situaţia creată ar fi fost suspendanţi din funcţii” a declarat dna Cociorvă pentru sursa citată. Dumneaei speră că situaţia se va clarifica şi producţia de la Brăviceni va reveni pe piaţa rusească.

Amintim că fabrica de lactate a “VC-Saturn-13” SRL din Brăviceni este dotată cu utilaje şi tehnologii performante italiene şi este unicul producator de caşcaval “Mozzarella” din Moldova. Fabrica de prelucrare a laptelui a fost deschisă în anul 1997, iar din 2007 aici se produce şi caşcaval “Mozzarella”, utilajul respectiv fiind instalat cu ajutorul specialiştilor din Italia.

De obicei, în Italia şi nu numai, inclusiv în Moldova, brânza “Mozzarella” este utilizată la prepararea pizzei.

În afară de “Mozzarella”, la fabrica din Brăviceni se produc şi alte tipuri de brânzeturi, smântână, etc. (în imagine)  care se bucură de succes pe piaţa din Moldova pentru că aici nu sunt utilizaţi aditivii alimentari care ar prelungi termenul de păstrare a produselor.

Distribuie

Lasă un răspuns