Moldovenii își pot vinde locuințele fără a plăti impozite la stat

Dragă redacţie! Am scos casa de vânzare şi iată îmi spune azi vecina că n-o să trebuiască să plătesc taxa la stat din suma cu care am s-o vând. Pe de o parte, aşa ar trebui să fie – statul nu mi-a ajutat cu nimic atunci când eu mi-am făcut casa şi precis că am cheltuit mult mai mult decât suma de care am s-o vând. De ce ar trebui să plătesc impozit din ea? Pe de altă parte, nu-mi prea vine a crede că statul ne-ar scuti de careva impozite. O fi pentru că vin alegerile?

Spuneţi-mi, vă rog, e adevărat că nu vom mai plăti acea taxă din vânzarea locuinţelor?

A.Ceban, Şoldăneşti

 

Statul a scutit de plata impozitelor moldovenii care își vând locuințele unde au viză de reședință, dar și tranzacțiile imobiliare tip donație și moștenire. Anunțul a fost făcut de către Serviciul Fiscal, în cadrul unei mese rotunde organizate de Uniunea Agențiilor Imobiliare (UAI), structură ce întrunește peste 20 de companii imobiliare, relatează unimedia.md.

 

Parascovia Cibotarenco, șefa Direcției impozite directe din cadrul Serviciului Fiscal, a precizat că facilitățile au intrat în vigoare la începutul anului, însă, puțini sunt cei care cunosc modificările Codului Fiscal.

Prin urmare, oamenii evită să declare prețul real al tranzacțiilor. „Pentru a minimaliza riscurile, vă recomandăm să indicați suma reală în contractele de vânzare-cumpărare, întrucât fiscul nu mai percepe nicio taxă de pe urma acestor tranzacții”, a declarat reprezentanta Serviciului Fiscal.

Dar, atenţie! De scutirea impozitelor beneficiază toți cei care au viză de reședință de minim trei ani în locuința vândută.

Șefa Direcției impozite directe a ținut să mai precizeze că statul a renunțat și la taxe în cazul tranzacțiilor de donare și moștenire a locuințelor. Condiţiile sunt aceleaşi.

Urmaţi-ne pe Facebook Ziarul Cuvântul unde veţi găsi şi mai multe informaţii operative, comentarii, opinii.

 

 

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns