Moldovenii cheltuie pentru sănătate tot atât cât pentru Internet și telefonie

Cetățenii Republicii Moldova cheltuie pentru sănătate aproape cât pentru Internet și telefon mobil. În structura cheltuielilor, cele două categorii împart pozițiile patru și cinci la doar 1% diferență. Cei mai mulți bani moldovenii îi alocă pentru produsele alimentare.

Potrivit datelor ce se conțin în publicația „Tendințe în Economia Moldovei”, elaborată de Institutul Național de Cercetări Economice și comentate de agora.md, aproape jumătate din toți banii care îi cheltuie concetățenii noștri se duc pe mâncare, după care urmează întreținerea locuinței cu 18,4% din toate cheltuielile.

Pentru îmbrăcăminte și încălțăminte moldovenii alocă puțin peste 10% din cheltuieli. Următoarele în topul cheltuielilor sunt sănătatea cu 5,5%, comunicațiile și transportul cu câte 4,5%.

Cei mai puțini bani moldovenii îi alocă pentru dotarea locuințelor.

De menționat că în trimestrul doi al anului 2017, cheltuielile de consum medii lunare ale unei persoane au constituit 2245 de lei, majorându-se cu 8% față de perioada similară a anului trecut. În aceeași perioadă s-a înregistrat și o creștere de aproape 10% a veniturilor. Acestea însă nu au reușit să acopere nivelul de cheltuieli. 

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns