Modificări drastice care vizează toţi şoferii

Mai multe modificări la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală, aprobate în luna iulie a anului curent, au intrat în vigoare din ziua de  7 noiembrie. Inspectoratul Naţional de Patrulare precizează că acestea se referă la majorarea unităţii convenţionale de la 20 la 50 de lei, precum şi la micşorarea cuantumului concentraţiei de alcool admise în cazul şoferilor, transmite IPN.

Prin stare de ebrietate alcoolică cu grad minim se înţelege starea persoanei care are concentraţia de alcool în sânge „de la 0,3 până la 0,5 g/l” şi nu „de la 0,3 până la 1,0 g/l”, cum era până acum. Concentraţia vaporilor de alcool în aerul expirat „de la 0,15 până la 0,5 mg/l” se substituie cu „de la 0,15 până la 0,3 mg/l ”.

Prin stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat se înţelege starea persoanei care are concentraţia de alcool în sânge „de la 0,5 g/l şi mai mult” şi nu „de la 1,0 g/l şi mai mult”, cum era până acum. Concentraţia vaporilor de alcool în aerul expirat „de la 0,5 mg/l şi mai mult” se substituie cu „de la 0,3 mg/l şi mai mult”.

 

 

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns