Modificarea Regulamentului privind numirea în funcţie pe bază de concurs a conducătorilor instituţiilor medico-sanitare publice

Modificarea Regulamentului privind numirea în funcţie pe bază de concurs a conducătorilor instituţiilor medico-sanitare publice (IMSP) vine să sporească nivelul de integritate şi profesionalism a managerilor.

Cele mai importante condiții sunt: declarația de integritate, declarația despre rudenie sau afini până la gr. IV în instituția pentru care candidează, se permit doar două mandate în una și aceeași instituție, cei ce au condus instituția mai mult de 9 ani nu mai pot participa la concurs pentru aceeași instituție, cu 90 zile înainte de expirarea contractului ministerul anunță concurs fără a aștepta careva notificări, nu se mai organizează concurs cu o singură persoană, conducătorului i se poate permite cumularea doar în afara orelor de muncă etc.

Proiectul hotărârii de Guvern pentru aprobarea modificărilor la anexele Hotărârii Guvernului nr. 1016/2016 a fost elaborat de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în vederea modificăriiRegulamentului privind numirea în funcţie pe bază de concurs a conducătorilor IMSP şi Contractului-tip de management al instituţiei.

Scopul proiectului constă în vederea optimizării mecanismului de anunţare şi efectuare a concursului pentru ocuparea funcţiei de conducător al IMSP, asigurării transparenței și competivității, stabilirii unor condiţii pentru participanţii la concurs care să sporească nivelul de integritate şi profesionalism ale managerilor instituțiilor medico-sanitare publice.

Proiectul Hotărârii de Guvern a fost transmis la avizare Ministerelor: Justiţiei, Finanțelor, Congresului autorităților publice locale și Centrului Național Anticorupție.

Pentru definitivarea și îmbunătățirea proiectului în cauză, Ministerul Sănătăţii, Muncii și Protecției Sociale a plasat proiectul pe portalul particip.gov.md.

Menționăm că modificarea actelor normative ce țin de transparentizarea și îmbunătățirea organizării concursurilor de angajare a conducătorilor instituţiilor medico-sanitare publice se regăseşte în proiectul Planului de acțiuni a Guvernului pentru anul 2019-2020.

 

Distribuie

Lasă un răspuns