Milioane de lei din Fondul Național de Dezvoltare Regională, cheltuiți ineficient

Milioane de lei alocați din Fondul Național de Dezvoltare Regională au fost investiți ineficient în diverse proiecte. Este concluzia misiunii de audit a Curții de Conturi, care a analizat 35 din 51 de proiecte finalizate în perioada 2013-2019, cu valoarea totală de 504 milioane de lei.

În cazul a 20% dintre acestea, fie au fost risipiți banii, fie nu s-a ajuns la rezultatele scontate. Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a spus că, în prezent, nu dispune de capacități pentru a responsabiliza factorii de decizie.

Amintim că în 2018, printr-o hotărâre a Guvernului Filip din 22 iunie, Construcţia Complexului pentru sport din Rezina, reîntitulat Dezvoltarea durabilă și competitivă a orașului Rezina prin amenajarea structurilor turistice, aferente Complexului sportiv Rezina, a devinit parte componentă a Documentului unic de program pentru anii 2017-2020 acceptat spre finanţare din Fondul național pentru dezvoltare regională. 

Aşa arăta şantierul Complexului sportiv din Rezina în septembrie 2019.

După asta costul  Complexului  a săltat până la 100 milioane de lei. Despre istoria acestui proiect şi soarta lui citiţi Un şantier-monstru, tocmai bun pentru spălarea banilor publici (CUVÂNTUL nr. 44 din 22 noiembrie 2019, www.cuvintul.md)

Distribuie

Lasă un răspuns