Milenii de civilizație la Orheiul Vechi

O expoziție sub genericul „Milenii de civilizație la Orheiul Vechi. 70 de ani de cercetări arheologice” a fost inaugurată la Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei. Evenimentul a avut loc în cadrul Zilelor Europene ale Patrimoniului, care s-au desfăşurat în R. Moldova până la 28 septembrie, relatează radioorhei.info cu referire la Moldpres.

Solicitată de agenţie, Ana Boldureanu, şefă de secţie la instituţia-gazdă,  a menţionat că expoziţia reunește sute de obiecte – vase de lut, vase ceramice de lux, arme, tuburi de apeduct, unelte agricole și de uz casnic, obiecte de harnaşament, emisiuni monetare, obiecte de cult, etc., care au aparţinut diferitelor civilizaţii ce s-au perindat la Orheiul Vechi. Potrivit sursei citate, o mare parte dintre vestigiile prezentate în cadrul expoziției au fost restaurate de specialiştii Muzeului Naţional de Istorie a Moldovei.

Viceministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Gheorghe Postică a subliniat că aceasta este cea mai frumoasă şi cea mai bogată expoziţie dedicată Orheiului Vechi. „Multe piese sunt prezentate pentru prima dată. Expoziţia este un bun prilej de a marca un eveniment important – împlinirea a 70 de ani de la începutul investigaţiilor arheologice în microzona Orheiul Vechi”, a accentuat Gheorghe Postică.

Expoziţia va fi deschisă până la 31 ianuarie 2018.

 

Urmaţi-ne pe Facebook Ziarul Cuvântul unde găsiţi şi mai multe informaţii, comentarii, opinii.

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns