Mihail Paciu, fermier, PSRM

Profilul candidatului

  1. Integritatea în activitatea politică

Mihail Paciu, înaintat candidat al PSRM în circumscripția Ivancea, este fermier și om de afaceri din Brăviceni, Orhei, conducător al Gospodăriei Țărănești M.I. Paciu. S-a născut la 7 septembrie 1974. Și-a făcut studiile în perioada 1997-2002 la Universitatea Agrară de Stat din Moldova, unde a rămas să activeze în următorii doi ani de după absolvire în calitate de profesor. Între 2004-2008 este vicedirector la Societatea pe Acţiuni Românești, o întreprindere specializată în producerea de vinuri. Anterior, alături de un grup de specialişti şi manageri din domeniul agriculturii, industriei alimentare şi reprezentanţi ai ştiinţei agricole  şi-a anunţat adeziunea la Organizaţia extrateritorială a PLDM Pentru Independenţă şi Integrare Europeană. http://pldm.md/index.php?view=article&id=2713%3Ala-referendum-voteaz-pentru&option=com_ content&Itemid=3

Din 2016 este membru PSRM. La 26 noiembrie 2017, a fost decorat de președintele Igor Dodon cu Ordinul „Gloria Muncii” pentru „muncă îndelungată şi prodigioasă în complexul agroindustrial, merite în sporirea eficienței producției agricole și contribuție la dezvoltarea infrastructurii social-economice”.

 

  1. Integritatea în gestionarea averii și intereselor personale

Mihail Paciu nu a deţinut funcţii publice, declaraţiile sale de avere nefiind făcute publice până acum. Potrivit unui comunicat plasat pe pagina oficială a preşedintelui Igor Dodon, gospodăria pe care o deţine Paciu are o suprafață totală de circa 50 ha, dintre care 10 ha sunt cultivate cu 3 soiuri de grâu, iar 20 ha – cu 5 soiuri de porumb. Anual, de pe aceste suprafeţe sunt recoltate aproximativ 50 tone de grâu și 100 tone de porumb. Totodată, în acest an, fermierul a înființat o marcotieră cu o suprafață de circa 3 ha pentru obținerea pomilor altoiți de măr. O mare parte a materialului săditor pomicol va fi exportat pe piața Federației Ruse. Gospodăria lui Mihail Paciu a fost vizitată în iunie curent de către Igor Dodon.

Atunci, radioorhei.info a scris că la începutul lunii octombrie 2017, Gospodăria Ţărănească deținută de Mihail Paciu a fost inclusă într-o listă de 18 companii, care au avut dreptul de a exporta în Rusia materialul săditor viticol şi pomicol pe care îl produc.

 

  1. Integritatea în exercitarea funcțiilor publice și/sau de partid

Mihail Paciu nu a deţinut funcţii publice.

 

  1. „Cazier judiciar”

Nu există informații despre antecedente penale sau contravenționale ale candidatului.

Anticorupţie.md

Acest articol apare în cadrul proiectului Promovarea votului informat şi conştient la alegerile parlamentare prin campania de monitorizare şi informare „Pentru un Parlament Curat 2018”, implementat de ADEPT, API, CAPC şi CIJM cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns