Micii pictori din Scorțeni şi-au vernisat lucrările în centrul raional

Lucrări ale elevilor filialei Scorțeni a Școlii raionale de Arte Plastice ”Nicolae Moisei” au fost vernisate luni în localul Consiliului Raional Telenești.

După cum ne-a relatat Svetlana Caprian, directoarea Şcolii de Arte Plastice, este pentru prima oară când elevii unei filiale (școala are 7 filiale în satele raionului) îşi vernisează lucrările în aşa format.

În total la parter sunt expuse 33 de lucrări, iar 17 urmează să fie plasate la etajul clădirii.

”Scorţeni este filiala cu cele mai interesante lucrări. Directorul filialei, Leonid Donos a fost distins cu Diploma Direcţiei Generale Educaţie pentru activitatea sa. Marea majoritate a lucrărilor reprezintă viața unui sat din zona de stepă, scene din trecutul istoric al localităţii, fiind executate în ulei sau acuarelă. Lucrările trezesc interesul vizitatorului, ceea ce ne bucură mult”, a remarcat dna Caprian. 

Directoarea a mai spus că și copiii de la alte filiale îşi vor vernisa lucrările în incinta Consiliului Raional.

”Practicăm de 4 ani aceste activități, transformând  culuarele Consiliului Raional în sală de expoziție. Astfel oricine vine aici se poate familiariza cu lumea artei şi succesele tinerelor talente”, a mai adăugat Svetlana Caprian. 

Distribuie

Lasă un răspuns