Medicul-şef al Centrului Sănătate Publică Rezina, trimis în judecată pentru neglijenţă în serviciu

Procuratura raionului Rezina a finalizat urmărirea penală şi a expediat instanţei de judecată cauza penală de învinuire a medicului-şef al Centrului Sănătate Publică raional Rezina, pentru neglijenţă în serviciu, soldată cu intoxicarea cu insecticid a mai multor elevi, se mentionează într-un comunicat de presă al Secţiei relaţii publice a Procuraturii Generale.

Incidentul a avut loc pe 3 martie c., la Liceul Teoretic ”Ion Creangă” din s.Cuizăuca, raionul Rezina, când o minoră a stricat, din neatenţie, o fiolă cu insecticid de tip BI-58, care i-a fost transmisă de o mătuşă a ei. În rezultat, 17 elevi au fost internaţi în spital cu intoxicaţie.

Deşi cunoştea despre acest caz, medicul-şef al Centrului Sănătate Publică Rezina nu a emis o hotărâre de sistare a activităţii liceului până la excluderea oricărui risc şi a admis revenirea elevilor la lecţii. Ca urmare a inhalării vaporilor de insecticid, 36 de elevi au fost internaţi în spitalul raional rezina şi la Centrul Mamei şi Copilului din Chişinău cu diagnoza ”intoxicaţie cu insecticid”. Procuratura raionului Rezina a pornit o cauză penală pe faptul încălcării regulilor de păstrare şi transportare a pesticidelor sau a altor substanţe chimice, dacă aceasta creează pericolul cauzării de daune esenţiale sănătăţii populaţiei, care a provocat din imprudenţă îmbolnăviri în masă.

Procurorii au înaintat Centrului Naţional de Sănătate Publică un demers privind suspendarea provizorie din funcţie a inculpatului, care în prezent are interdicţia de a părăsi localitatea, iar dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la 6 ani de închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 10 ani.

La Judecătoria Rezina pe rol se află şi cauza de învinuire a mătuşei elevei, acuzate de încălcarea regulilor de transportare şi păstrare a substanţelor toxice, care a provocat, din imprudenţă, îmbolnăvirea în masă a elevilor.

 

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns