Medici olandezi oferă consultaţii şi ochelari gratis la Teleneşti

De mai mai bine de o săptămână una din sălile Bibliotecii Publice Raionale Vasile Alecsandri din Telenești a fost transformată într-un imens cabinet oftalmologic, unde medici-specialiști din Olanda  examinează pacienți din satele raionului și le oferă gratis ochelari.

Doctoriţele din Olanda împreună cu o pacientă din raionul Teleneşti.

Acțiunea a fost organizată de către Asociaţia Obştească Centrul de Asistență și Intervenții Comunitare din satul Văsieni,  condusă de  Sabina Danilov, o activistă cunoscută cititorului nostru grație unor notorii acțiuni civice. Dânsa ne-a relatat că, începând cu data de 15 mai și până la 25 mai curent, cetăţenii de vârsta a treia din raion vor beneficia gratis atât de examinare din partea medicilor oculişti, cât şi vor avea posibilitatea de a obţine gratis ochelari, dacă li se vor depista careva probleme legate de vedere: ”Am contactat Fundaţia MAX Maakt Mojelijk şi Fundația Zienderogen din Olanda, care s–au oferit să ne acorde ajutorul necesar. Acum avem până la 150 de persoane zilnic la examinare oftalmologică, după care pacientul primește gratis ochelari. Aduc mulţumiri speciale domnilor Leo Leenders, Erna Leenders, Jeroen Bos, Suzanne Sprooten şi Eva van‘t Schip Kuijs pentru munca pe care o depun, dar și pentru echipamentele necesare în cadrul acestui program”, a menţionat dna Sabina Danilov.

Tudor Ţurcanu, primarul comunei Ratuş, a remarcat că acţiunea a fost primită cu bucurie de către săteni: „Astfel peste 40 de oameni care aveau neapărată nevoie de ochelari au reuşit să-şi soluţioneze problema fără să se deplaseze la Orhei sau Teleneşti”, a remarcat primarul de Ratuş.

Ion Cernei

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns