Medic epidemiolog: trebuie protejați mai ales ochii, nasul și gura. Care este situația privind infectarea cu COVID-19 în raionul Orhei

La moment în raionul Orhei au fost confirmate patru cazuri de infectare cu COVID-19.

Lidia Bordian a relatat pentru Radio Orhei că de la 1 aprilie Spitalul Raional Orhei va interna persoanele suspectate și infectate cu noul coronavirus, care vor proveni din raioanele Orhei, Telenești, Șoldănești și Rezina.

La Spital în acest scop au fost pregătite 50 de locuri pentru persoanele suspectate și 25 de locuri pentru persoanele infectate. Persoanelor suspectate le vor fi colectate analizele la Orhei, care vor fi transmise spre examinare la Chișinău. La spitalul din Orhei nu vor fi internați sau tratați pacienți în situație gravă, aceștia vor fi transportați în instituțiile medicale din Capitală.

Potrivit Lidiei Bordian, la moment SR Orhei dispune de dezinfectanți, măști, unele echipamente de protecție. La etapa inițială acestea sunt destule, dar cât de suficiente vor fi resursele existene, depinde de evoluția situației. Medicul epidemiolog a atras atenția că primordială este protecția ochilor, nasului și gurii – locurile pe unde pătrunde virusul în organism, mai ales prin intermediul mâinilor.

Distribuie

Lasă un răspuns