Medic din cadrul Spitalului de Urgență: “OAMENI BUNI ȚARA ESTE ÎN CARANTINĂ ,PLECAȚI ACASĂ”

Natali Catanoi, medic din cadrul Spitalului de Urgență, și-a exprimat indignarea față de cei care nu respectă măsurile impuse de autorități și nu apreciază munca zilnică depusă de medicii care luptă pentru pacienții infectați cu Covid-19, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Colegii mei de la ambulanță îmbracă echipamentul de protecție de foarte multe ori pe zi. Eu personal lucrez pe echipa de reanimare (echipajul meu transferă doar pacienți gravi), echipajul meu a îmbrăcat ieri de câteva ori echipamentul de protecție, pielea de pe mâini este uscată de la dezinfectante, fața este cu semne de la ochelari și măștile de protecție,,, pe la mijlocul nopții mi se făcuse rău de la mirosul dezinfectantelor în ambulanță, dar nu, asta ma deranjează!!!”, a scris aceasta pe pagina sa de Facebook.

Totodată, a menționat și despre lipsa de responsabilitate a oamenilor care nu respectă regimul de carantină. În acest sens, a venit și cu un exemplu.

„Aseară,,la ora 21.45 accident rutier pe str. Vasile Lupu,, în stradă pompierii cu măști de protecție, ambulanța cu măști, și peste 50-60 de oameni care se uitau, fără nici o protecție. Sincer când am văzut aceasta mi-am permis am luat microfonul și tare am anunțat OAMENI BUNI ȚARA ESTE ÎN CARANTINĂ ,PLECAȚI ACASĂ, oamenii zâmbeau și filmau iar când am repetat DOAMNA CU COPIL MIC, DACĂ NU VĂ PASĂ DE DV. FIEVĂ MILĂ DE COPIL,,OAMENII STAU INTUBAȚI, OAMENII MOR, IAR DV. NU VĂ PASĂ??? au început să se împrăștie”, a mai scris aceasta.

screen / Sursa:facebook.com/nataliacatanoi

Astăzi, au mai fost confirmate 32 de cazuri. Astfel bilanțul a ajuns la 263.

Vineri, autoritățile au anunțat despre primul deces în rândul angajaților din sistemul medical. Este vorba despre o doamnă din sistemul de asistență medicală urgentă prespitalicească.

Sursa: unimedia.info
Distribuie

Lasă un răspuns