Medic de 71 de ani, bolnav de Covid-19, externat după ce a stat 8 zile intubat

Un medic în vârstă de 71 de ani a fost externat din Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” după ce s-a infectat cu Covid-19, iar complicațiile noului coronavirus l-au făcut să lupte pentru viață.

Reprezentanții spitalului spun că bolnavul a fost internat cu complicații grave provocate de Covid-19, precum pneumonie totală bilaterală, insuficiență respiratorie de gradul III pe fundalul multiplelor concomitențe patologice.

De asemenea, pacientul are în anamneză 3 infarcte miocardice, fiind supus și intervenției chirurgicale pentru o patologie gravă cerebrală.

Bolnavul de Covid-19 a fost transferat în condiții de reanimobil din spitalul Raional Drochia în Clinica ATI Secția Terapie Intensivă Nr.2 (șef. Secție Dinu Condrea) a IMSP SCR „Timofei Moșneaga”, fiind în stare de comă hipoxică, gr.II. În cadrul TI Nr.2.

În aceste considerente pacientului i-a fost aplicat un spectru larg de măsuri de terapie intensivă cu elemente de resuscitare: timp de 15 zile acesta s-a aflat la ventilație artificială a plămânilor, inclusiv 8 zile prin intubare. Bărbatului i s-au aplicat multiple transfuzii de plasmă convalescentă și antistafilococică.

„Țin minte că am fost intubat. De două sau trei ori, nu îmi amintesc asta. Am o dorință enormă să plec acasă. Mulțumesc întregului colectiv al spitalului ( medici, asistente medicale, infirmiere) și îndeosebi echipe din TI Nr.2.”

Totodată pacientului i-au fost aplicate mai multe metode de terapie extracorporală (plasmafereză, izooncotică, izovolemică, etc) sub monitoringul funcțiilor vitale utilizând metode non-invazive și invazive.

Reprezentanții Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga” au precizat că bărbatul a fost externat și transferat la o altă instituție medicală, deoarece pacientul încă este pozitiv la coronavirus.

Sursa: unimedia.info

Distribuie

Lasă un răspuns