Medic asistent: “O mască te poate proteja de un tub cât degetul de gros până în plămâni”

 Alexandru Tocarciuc, un asistent medical în Secția de terapie intensivă din cadrul Institutului de Medicină Urgentă, se arată indigat de iresponsabilitatea de care dau dovadă unii cetățeni.

„Tot mai mulți oameni nemulțumiți aud de faptul ca trebuie sa poarte o mască în spațiul public. Lucram majoritatea câte 3 ture pe săptămâna cu speranța ca toată situația dată sa se termine cât mai curând, dar la noi cineva nu vrea sa poarte o mască, se deschid localuri, transportul public extrem de aglomerat, piețele și magazinele sunt pline. 

La noi nu va fi valul doi, la noi este un val care ia amploare și o sa se termine de crescut atunci când se vor îmbolnăvi toți sau doctorii vor cădea la pământ, distruși de oboseală și respectiv situația va ieși și de sub acest mic control care este la moment. Suntem pe locul 16 în lume la numărul de cazuri critice, bravo Republica Moldova. Măcar undeva suntem în top-uri, dar nu în ultimul rând, top 1 suntem la prostie. 

Acum mai gândiți-vă o dată, o mască te poate proteja de un tub cât degetul de gros până în plămâni, de un tub pana în vezica urinară să-ți elimine urina și scaun, în cel mai bun caz, îl faci în oală. A da, încă multe droguri care te relaxează pentru a fi ventilat artificial și pentru a nu simți nimic din ceea ce se întâmpla cu tine”, le transmite Alexandru oamenilor.

 

Distribuie

Lasă un răspuns