Maternitatea din Telenești, redeschisă

O asistentă medicală și o moașă din cadrul Secției obstetrică și ginecologie de la Spitalul raional Telenești au fost testate negativ la coronavirus, după ce au intrat în contact cu o femeie gravidă, bolnavă de Covid-19.

 

Cazul s-a întâmplat pe 5 aprilie, când  ambulanța a adus în secție o gravidă de la Bănești. Aceasta a născut la scurt timp de la internare, după care i s-au făcut probele la Covid-19, care s-au dovedit a fi pozitive. Mama şi pruncul au fost trimişi la Chișinău, la o instituție specializată,  iar cele două angajate au fost izolate într-un apartament închiriat de spital. Contactat de noi luni, directorul spitalului, Alexei Bivol, a spus că, în cazul ambelor angajate testul a ieșit negativ, dar peste alte 7 zile procedura va fi repetată, pentru a nu risca cu sănătatea colegilor şi altor paciente:

Foto simbol.

„Manifestări clinice care ar demonstra simptome ale Covid-19 nu au, starea este satisfăcătoare. La împlinirea celor 14 zile de izolare vom repeta testul cu speranța că va fi tot negativ. Am redeschis maternitatea după 7 zile de carantină”, ne-a relatat dl Bivol.

Șeful spitalului a precizat că este elaborat un protocol de comportament vs. de cei cu simptome de coronavirus, care sunt transportați de către Urgență direct la Orhei, Bălți sau Chișinău fără a mai intra la spital. “În cazul femeii care trebuia să nască, a fost necesar să-i acordăm de urgenţă ajutorul medical, după care am prelevat probele la Covid. Secția am deschis-o după ce încăperile au fost dezinfectate repetat și iradiate cu raze ultraviolete”, a mai spus medicul-șef al spitalului raional Teleneşti.

Dl Bivol a precizat că în instituție sunt internați mai mulți bolnavi care au fost diagnosticați cu pneumonie sau bronșită şi la moment urmează tratamentul corespunzător.

Potrivit datelor oferite de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, până la data pregătirii acestui articol (14 aprilie), în raionul Telenești au fost înregistrate 12 cazuri de Covid-19, iar peste 300 de persoane se aflau sub supravegherea medicilor.

Ion Cernei

 

Distribuie

Lasă un răspuns