Măsuri speciale pentru slujba de Paști în oraşul Rezina şi în raion

Dragi creștini! După o întrevedere cu domnul primar al orașului Rezina, dar și cu reprezentanți ai Comisariatului de Poliție, la care am discutat modul de marcare a sfintelor sărbători de Paşti în condiţiile de pandemie cauzate de Covid-19, am decis că slujba în noaptea de Înviere se va desfăşura fără prezența enoriașilor.

La ora 23.30, preoţii, împreună cu câțiva slujitori, vor înconjura biserica, apoi va fi oficiată Sfânta Liturghie Pascală.

La ora 02.30, câte un membru din familie sau un delegat de la câteva familii sunt invitați pe strada centrală a orașului, poziționându-se de ambele părţi pe întreg perimetrul străzii de la intrarea în oraș și până în valea Rezinei (inclusiv și str. Păcii), desigur respectând distanța socială și obligatoriu să fie echipați cu măști și mănuși de protecție.

Între orele 03.00- 04.00 va avea loc sfințirea merindelor. Preoții din oraș vor sfinți coșurile pascale, pornind de la biserică pe strada centrală.

Vreau să vin cu o recomandare pentru oamenii în vârstă, cei bolnavi, dar și pentru persoanele care se află în carantină obligatorie: STAȚI ACASĂ, iar la ora stabilită pentru sfințirea bucatelor, vă recomand să luați SF.Agheazmă pe care o aveți în casele dumneavoastră și să rostiți rugăciunea “Hristos a Înviat…” de trei ori, mai apoi să stropiți bucatele care sunt preconi-zate pentru sfințire, iar preoții vor rosti rugăciunile speciale în biserici. Acest lucru nu contravine canoanelor bisericești și astfel ne vom putea bucura de Sărbătoarea Sărbătorilor – Sfintele Paști, fiind în siguranță noi și cei dragi nouă.

Cu astfel de recomandări vin și pentru toți preoții din Protopopiatul de Rezina, ca fiecare din voi, împreună cu autoritățile locale, să identificați o astfel de modalitate de a petrece Sf. Sărbătoare.

Protopop de Rezina prot.mitr. Igor Cojocari

Distribuie

Lasă un răspuns