Marșul Centenarului va avea loc sâmbătă la Chișinău

COMUNICAT


Republica Moldova este acuzată de atitudine antiromânească. Situația de la vămile cu Republica Moldova, unde sute de cetățeni români sunt întorși din drum, sub diferite motive, va fi prezentată

oficialilor europeni. Cu toate acestea, Marea Adunare Centenară de sâmbătă va avea loc conform planului: Piața Marii Adunări Naționale, ora 12:00.

Participanții la Marșul Centenarului vor urma traseul Călărași-Sadova-Lozova-Strășeni-Vatra și vor intra sâmbătă în Chișinău. Coloana de unioniști care merge pe jos de la Alba Iulia nu îl include pe George Simion, oprit la vama Albița. Sute alte cetățeni români sunt opriți la vămi și le este refuzat accesul dacă se depistează că vor să meargă la mitingul de sâmbătă de la Chișinău.

„În acest moment, Republica Moldova este un stat antiromânesc, la fel ca în perioada lui Voronin. Voi sta aici la graniță și voi transmite adresări către toate ambasadele statelor europene, din România și Republica Moldova să monitorizeze aceste abuzuri. Dacă situația nu se remediază, vom cere ca oficialilor de la Chișinău să le fie retrasă cetățenia română. E inadmisibil ce se întâmplă în An Centenar, când ar trebui să sărbătorim cu toții, pe ambele maluri ale Prutului”, a declarat George Simion, proaspăt expulzat iarăși din Republica Moldova.

Marșul Centenarului, o acțiunea comemorativă pentru împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire, a pornit pe 1 iulie de la Alba Iulia, se desfășoară pe jos și va ajunge în Chișinău pe 1 septembrie. Participanții străbat peste 1300 de kilometri, trecând prin locurile importante pentru reîntregirea neamului.

Acțiunea 2012
29 august 2018

Distribuie

Lasă un răspuns