Marina Tauber nu-i de Jora

Doi primari din raionul Orhei mi s-au destăinuit nu demult că nu vor mai candida pentru un nou mandat. Este vorba de doi primari buni. Unul din ei, în mandatul curent, a adus legal în comună investiții de mai multe milioane. Accentuez: legal, şi fără a bate toba precum face Șor şi compania lui la Orhei. Cei doi s-au arătat nedumeriţi de ceea ce face Șor şi toleranţa absolut inexplicabilă a autorităţilor şi organelor de stat faţă de faptele lui.

 

”Pe noi ne verifică la fiecare pas, de unde ai luat banul, cum l-ai cheltuit. El face ce vrea, scuipând pe Lege şi nimeni nu vede şi nu aude. Acum se vrea domn și în satele noastre, ademenind lumea cu produse mai ieftine, de calitate îndoielnică. Dar nu înainte de a-i face pe aceşti sărmani, cu sau fără voia lor, membri ai partidului Șor! Exact ca la circ, unde animalele, pentru a ”lucra” mai bine pe arenă, mai întâi sunt înfometate. Într-un stat normal dânsul demult ar fi fost pus la respect pentru afacerile dubioase cunoscute deja de toată lumea, numai nu şi de autorităţile şi instituţiile statului. În Moldova Şor, protagonist al unui dosar penal, mai întâi este făcut primar, apoi, deja fiind judecat pentru fraude în proporţii deosebit de mari, i se oferă posibilităţi să-şi facă partid, să achiziţioneze cât mai mulţi susţinători, ca să ajungă şi deputat”, spunea unul dintre primari.

Dar discuția porni de la implicarea Marinei Tauber, absolventă a Universităţii de Cultură Fizică și Sport, tenisistă, vicepreședinta Partidului Șor, în cursa electorală pentru funcția de primară a comunei Jora de Mijloc. Înainte de a decide cu cine să voteze, alegătorii din această comună ar trebui să caute răspuns la o întrebare simplă: ce are Marina Tauber, orăşeancă din Chişinău, cu Jorile şi ale cui interese se ascund în spatele acestei afaceri? Pomenile electorale şi concertele sunt nişte „beneficii” de moment, care pot să dispară subit dacă va începe să lucreze Legea. Nu soarta comunei îl interesează pe Şor, ci achiziţionarea a cât mai mulţi susţinători, cu ajutorul cărora să ajungă deputat şi să scape de închisoare. Iniţial, cu banii furaţi din băncile Moldovei, a cumpărat fotoliul de primar de Orhei, acum vrea să-şi extindă „afacerea” în toată Moldova. Mă rog, de ce să nu cheltuie un ban dacă are de unde şi în Parlament tot este mai bine ca în puşcărie?!

Şi încă ceva vreau să le amintesc jorenilor. Dacă doriţi ca experienţa actualei Primării Orhei să se extindă şi asupra comunei Jora de Mijloc, votaţi-o pe Marina Tauber. Dar să ştiţi, că atunci nu veţi mai avea ce căuta la primărie. Dacă nu credeți, veniți să vedeți cum se procedează la Orhei: în primărie poţi intra numai dacă ai permis de la şefi. O bună parte din businessmanii locali, care l-au susţinut masiv pe Şor în campania electorală, acum îşi muşcă şi coatele, întreprinderile municipale sunt în prag de faliment, iar pe primar îl vezi doar înconjurat de câţiva bodiguarzi, dovadă că are mare frică de propriii alegători. Cred că oamenii gospodari, harnici şi înţelepţi din Jora de Mijloc au de unde alege primar un om din partea locului, căruia-i ştiu capacităţile şi care va rămâne să trăiască între săteni, nu o umbră a lui Șor, care n-are nimic în comun cu băştinaşii.

Ion Cernei 

 

Distribuie

Lasă un răspuns