Manifestaţii subordonate intereselor de partid. Cine a suportat cheltuielile?

 

Foto www.consiliu.rezina.md.

Săptămâna trecută, în oraşul şi raionul Rezina au avut loc mai multe manifestaţii culturale în cadrul Festivalului “Mărţişor” şi dedicate Zilei Internaţionale a Femeii. O parte dintre acestea însă au fost subordonate intereselor Partidului Democrat şi vicepreşedintei acestei formaţiuni, Eleonora Graur, preşedinta raionului Rezina, lucru despre care relatează chiar pagina oficială a Consiliului raional www.consiliu.rezina.md, dar şi grupul de pe reţelele sociale “Rezina: aşa cum este ea”.

Bunăoară, de pe www.consiliu.rezina.md aflăm: “Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, președintele raionului Rezina, Eleonora Graur, fiind și ea o doamnă, a mers prin organizațiile din oraș: Centru de Poștă, Moldtelecom, Spitalul raional, Centrul de Sănătate și chiar în stradă, pentru a aduce un omagiu sexului frumos, dăruindu-le câte o floare” (am păstrat ortografia originalului).

Acelaşi text este plasat şi pe reţelele sociale în grupul public “Rezina: aşa cum este ea”.

Un alt text plasat în acelaşi grup public ne informează: “Organizația Teritorială Rezina a Partidului Democrat, a organizat o petrecere … pentru femeile din raionul Rezina, cu ocazia zilei de 8 Martie. (…) cu un concert de excepție, unde fiecare doamnă a fost felicitată cu câte o floare, însoțită și de un cadou.” Se mai accentuiază că în faţa audienţei au vorbit “președintele OT Rezina a PDM, vicepreședinte PDM, președintele raionului Rezina, Eleonora Graur şi vicepreședintele PDM, Marian Lupu” (şi aici am păstrat ortografia originalului). Ambele texte sunt însoţite şi de numeroase fotografii.

Luni am solicitat-o pe dna Graur să informeze cititorii din ce surse, ale Consiliului raional sau ale PDM, au fost acoperite cheltuielile, destul de solide, pentru procurarea florilor, cadourilor, organizarea concertului, arenda sălii, etc., toate aceste acţiuni fiind, de fapt, subordonate intereselor electorale ale PDM şi preşedintei raionului. Până la darea în tipar a ziarului nu am primit răspuns la această întrebare.

 

Reporter „C”

Distribuie

Lasă un răspuns