Maia Sandu: “Știu că astăzi mulți se vor lăuda că l-au alungat pe Plahotniuc de la putere”

„Știu că astăzi mulți se vor lăuda că l-au alungat pe Plahotniuc de la putere. De fapt, cei care l-au fugărit pe Plahotniuc au fost oamenii acestei țări. Anume lor vreau să le mulțumesc pentru curaj, rezistență și unitate. Vă mulțumesc, oameni dragi”, a menționat Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

„Acum un an, datorită vouă, am reușit să alungăm de la putere cel mai autoritar regim din ultimele trei decenii. A fost o decizie foarte grea pentru noi să-i „smulgem” pe socialiști din brațele lui Plahotniuc și să votăm împreună debarcarea acestuia de la putere. Dar, după multe consultări cu oamenii, am făcut acest pas. Am făcut acest pas pentru a pune capăt fricii și terorii, pentru a proteja oamenii de afaceri de poftele nelimitate ale oligarhului, pentru a stopa hărțuirea primarilor, medicilor și profesorilor, care refuzau să facă jocul regimului, pentru a stopa filarea ziariștilor și a oamenilor care se opuneau regimului, pentru a opri încarcerarea celor care protestau împotriva dictatorului, pentru a le reda oamenilor libertatea de a vorbi cu glas tare despre guvernare, pentru a înlătura sistemul mafiot care sufoca întreaga țară”, a punctat Maia Sandu, în mesajul adresat către cetățeni.

Lidera PAS spune că mai este un pas de făcut, pentru a scăpa de „grupările corupte care guvernează țara”: „Astăzi suntem mai liberi decât pe 7 iunie 2019, dar statul nostru este în continuare la cheremul unei grupări corupte, în frunte cu Igor Dodon, care, prin lăcomia și incompetența sa, nu permite țării să se dezvolte și oamenilor să trăiască bine. Acum trebuie să facem următorul pas – să-l alungăm pe Dodon de la putere și să facem ordine până la capăt, așa cum am promis în iunie 2019”.

Distribuie

Lasă un răspuns