Maia Sandu: “Este de datoria noastră să ne amintim de cei care și-au sacrificat viața”

Maia Sandu a comemorat printr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, eroii care și-au pierdut viața în Războiul de pe Nistru.

“Azi, 2 martie, se împlinesc 28 de ani de la evenimentele tragice de pe Nistru. Este de datoria noastră să ne amintim de cei care și-au sacrificat viața, luptând pentru integritatea teritorială și suveranitatea Republicii Moldova. Au trecut aproape trei decenii, dar cauza pentru care ei au luptat şi au murit rămâne nerealizată.          După trei decenii, armata rusă este în continuare pe teritoriul țării noastre, iar ceea ce se numește ”conflict Transnistrean” a devenit un business murdar, cu implicarea politicienilor corupți de pe ambele maluri ale Nistrului. Majoritatea guvernelor care s-au perindat la Chișinău au urmărit interese obscure și nu și-au dorit soluționarea acestei probleme.
Regimul autoritar și xenofob de la Tiraspol încalcă în continuare cu brutalitate drepturile fundamentale ale omului. Iar guvernarea actuală de la Chișinău își bate joc de veterani și pune la cale trădarea cauzei pentru care oamenii au murit la Nistru.
Și astăzi, după 28 de ani, combatanții protestează împotriva guvernanților corupți şi iresponsabili, în timp ce guvernarea ipocrită a transformat evenimentul de comemorare în unul de propagandă.
Nu vom permite scenarii de federalizare și vom alunga trădătorii și hoții de la putere.
Sacrificiul celor căzuți în luptele pentru integritatea teritorială și suveranitatea Republicii Moldova poate fi onorat doar prin crearea unui stat cu adevărat suveran, unitar şi indivizibil, unui stat de drept, cu instituţii puternice şi economie capabilă să asigure prosperitatea cetăţenilor săi.
Memorie veșnică celor căzuți pentru independența Republicii Moldova.”

 

Distribuie

Lasă un răspuns