Maia Sandu cere anchetarea monopolului la exportul de nuci

În cadrul ședinței recente a Guvernului, Maia Sandu a solicitat să fie creată o comisie interguvernamentală care să investigheze monopolul la exportul nucilor.

“Monopolurile rămân în continuare o problemă majoră”, a spus Maia Sandu, citată de stiri.md cu referire la protv.md.

“Am înțeles că se investighează la Metal Feros și Poșta Moldovei. Solicit ca procesul să nu fie tergiversat. Să fie creată o comisie interguvernamentală care să investigheze monopolul la exportul nucilor.

Vreau să continui la subiectul schemelor de corupție.

Ceea ce descoperim noi în ministere e că instituțiile statului au funcționat nu în interesul statului, ci pentru a inventa și pune în aplicare tot felul de scheme, în mare parte personaje din apropierea lui Plahotniuc. Surprinde numărul lor. Acestea sunt peste tot, în domeniul medicamentelor, alimentației copiilor, în transport, mai specific în aviație.

Aceste scheme vor fi oprite și noi am oprit toate privatizările, până ne ocupăm cu oamenii care se ocupă de aceste privatizări. Cei care au fost implicați în elaborarea acestor scheme, știu că unii deja și-au dat demisia.

Acești oameni trebuie să ajungă la închisoare și noi vom face tot ce trebuie să facă Guvernul, dar să fie foarte clar, nu guvernul este cel care deschide dosare penale și merge în instanță.

Guvernul, la moment, este ocupat cu oprirea acestor scheme. O să insistăm la Procuratură să înceapă să funcționeze.

Lucrurile trebuie să se întâmple în conformitate cu legea. Nu are cum guvernul să pună la închisoare persoane care ar trebui să ajungă acolo”, a adăugat premiera Maia Sandu.

Amintim, săptămânalul CUVÂNTUL în câteva investigaţii a abordat această problemă. Vezi şi Preţurile la miezul de nucă în picaj: cauze, intenţii şi consecinţe, CUVÂNTUL, 01 februarie 2019.

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns