Mai mulți moldoveni au decis să facă business pe seama coronavirusului

Mai mulți moldoveni au decis să facă business pe seama coronavirusului. Pe un site de anunțuri, aceștia comercializează măști de unică folosință, care ar fi sterilizate, susțin ei. Prețul unei măști variază între 3,9 și 10 lei pentru o unitate.

Contactați de UNIMEDIA, doi dintre autorii anunțurilor au confirmat că au măști în vânzare, acestea fiind importate din Rusia și din China. Ambii au spus că măștile se vând doar ambalate în cutii, în cantități de la 50 până la 1.000 de bucăți.

Și prețurile diferă, în dependență de cantitatea procurată. Seturile a câte 50 de bucăți costă 500 de lei, respectiv, 10 lei bucata, iar cele a câte 1.000 de bucăți – 3.900 de lei, respectiv, 3,9 lei bucata.

În unul dintre cazuri, vânzătoarea ne-a spus că putem alege și culoarea măștilor. Iar dacă vrem la bucată, ne poate propune din cutia pe care a deschis-o pentru sine, la prețul de 10 lei pentru o mască. Însă ne-a avertizat că stocul nu este foarte mare și se epuizează rapid.

În alt caz, vânzătorul a spus că poate vinde doar de la 50 de bucăți în sus, deoarece sunt împachetate și sterile. Prețul solicitat de acesta este de 5 lei pentru o mască, iar la procurarea a 1.000 de bucăți, va oferi și o reducere, suma totală spre achitare fiind de 3.900 de lei în loc de 5.000.

Măștile, de vânzare pe internet în Moldova / Sursa:captura foto
Măștile, de vânzare pe internet în Moldova / Sursa:captura foto

În farmaciile din țară se atestă un deficit de măști, în contextul în care s-au confirmat la laborator primele trei cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus.

Astăzi, Guvernul a aprobat o decizie prin care interzice exportul măștilor, mănușilor și produselor biocide.

La sfârșitul lunii februarie, aproape 35.000 de mii de măști de protecție au fost donate Chinei de către locuitorii orașului Ungheni, drept ajutor în scopul prevenirii îmbolnăvirii cu noul coronavirus.

Sursa: unimedia.info

Distribuie

Lasă un răspuns