M-a dezamăgit modul cum a fost marcat Centenarul Marii Uniri

  1. Numiţi trei evenimente care V-au marcat viaţa în 2018. 2. Cu ce speranțe aţi păşit pragul anului 2019?
  2. M-a bucurat nespus întâlnirea la casa părintească a întregii noastre familii. Pe parcursul a 10 zile nepoțeii s-au întâlnit cu rudele, au mers în excursii prin locurile copilăriei părinților și buneilor, au vizitat locuri istorice ale meleagului: Cetatea Soroca, Orheiul Vechi, Mănăstirea Curchi, mai multe muzee din Chișinău. Au petrecut și o zi la scăldat în Răut la Vadul-Leca și alta la Nistru, la Vadul lui Vodă. A fost cea mai mare bucurie a mea din ultimii 10 ani.

Al doilea lucru care mi-a marcat viața este confirmarea subsemnatului în funcția de director al Consiliului Mondial Român, Filiala Canada de către Congresul CMR, care a avut loc la 12-13 mai 2018 la Palatul Parlamentului din București, cât și succesul în studierea limbii engleze: într-un an am trecut două nivele (clase) şi am fost acceptat la funcția de asistent superintendent.

M-a dezamăgit modul cum a fost marcat Centenarul Marii Uniri. Da, anul întreg au avut loc diferite manifestări, dar după care situaţia practic nu s-a schimbat. Am așteptat ca dorința noastră de reîntregire a Neamului și Țării să se împlinească, lucru care nu s-a întâmplat. Cine e vinovat? Inclusiv eu. Pentru că n-am dovedit să unesc toate asociațiile româno-române din Canada, că și aici avem aceeași poveste ca și în Republica Moldova, fiecare trage la cotețul său. Dar vinoveți sunt și acei din conducerea de vârf, inclusiv din Consiliul Unirii, de care nu se mai aude, “Acțiunea 2012”. Am aşteptat mai mult de la “Sfatul Țării 2”, al cărui membru sunt şi eu, de la partidele care se pretind unioniste. Speram să se întâmple o minune la Alba Iulia. Degeaba!

  1. Referitor la speranțe…Vreau să fiu sănătos, ceea ce doresc şi familiei mele, rudelor, tuturor cititorilor ziarului și întregii societăți românești. Aștept cu nerăbdare alegerile parlamentare și rog pe toți acei care simt românește, să voteze candidații care prin fapte au arătat că sunt devotați neamului nostru românesc.

 

Iacob Cazacu-Istrati, Toronto, Canada (originar din Vadul-Leca, Teleneşti):

Distribuie

Lasă un răspuns