Lucrătorii medicali din Negureni au întâmpinat Noul An într-un oficiu nou

În ajunul Anului Nou a fost dată în folosință clădirea unui nou Oficiu al medicilor de familie în s. Negureni, raionul Teleneşti. Astfel cei doi medici și cele patru asistente medicale care muncesc aici au posibilitate să primească pacienții din comună în condiții mult mai bune decât au existat anterior, iar populaţia – să beneficieze de servicii mai calitative.

 

Grigore Munteanu, primarul de Negureni, ne spune că trecerea OMF într-un nou local era așteptată demult de către săteni or, în ultimii 30 de ani instituţia s-a aflat într-o clădire adaptată:

”Pentru construcția acestui obiectiv au fost cheltuiţi 2,75 milioane de lei. Dar investiția este justificată prin faptul că avem condiții de întremare a sănătății, la care până acum lucrătorii medicali, dar şi locuitorii comunei puteau doar să viseze: încălzire autonomă, apă curgătoare, echipamente de fizioterapie etc.”, spune primarul localității.

Edificarea OMF este parte dintr-o suită de activități realizate în ultimii ani de către administraţia comunei. Astfel la Negureni au fost valorificaţi 800 000 de lei la renovarea grădiniței de copii, au fost conectate la gazoduct gimnaziul și grădinița, construit un tronson de drum evaluat la 2,3 milioane de lei şi alt tronson – la 350 000 de lei, un ministadion pentru care s-au cheltuit 450 000 de lei. Următorul obiectiv care urmează să fie realizat pe parcursul anului 2019 este o sală pentru sport la grădinița de copii.

Reporter “C”

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns