Lucrările de reconstrucție a rețelelor termice au fost finalizate

La spitalul raional din Orhei au fost finalizate lucrările de reconstrucție a rețelelor termice exterioare și instalarea punctelor termice individuale la obiectul „Reconstrucția rețelelor termice exterioare, instalarea punctelor termice individuale la IMSP Spitalul raional Orhei” din cadrul proiectului de Servicii Publice Locale „Creșterea eficienței energetice a spitalului regional Orhei”.

 

Membrii comisiei de recepție finală – reprezentanții ADR Centru, Consiliului raional Orhei, IMSP Spitalul Raional Orhei, supraveghetorul tehnic, șeful Serviciului tehnic și gospodăresc al Spitalului Orhei, managerul local de proiect, consultant regional GIZ au constatat că toate obiecțiile menționate în procesul verbal de recepție la terminarea lucrărilor au fost înlăturate. Antreprenorii responsabili de implementarea proiectului au dat asigurări că la executarea lucrărilor au fost respectate toate normele de calitate.

Acesta este un proiect care duce la modernizarea sistemului de încălzire a blocurilor Spitalului raional din Orhei. Astfel, aici au fost executate lucrări de schimbare a 1,5 km de rețelele termice și instalarea a 11 puncte termice.

Proiectul „Creșterea eficienței energetice la spitalul regional Orhei” a început în anul 2012, obiectivul gene-ral al acestuia fiind sporirea eficienței energetice a spitalului. Prima etapă în cadrul acestui proiect de dezvoltare regională a fost finalizată în primăvara anului 2015. Lucrările efectuate în cadrul etapei a II pentru sub-proiectul menționat mai sus au început în luna noiembrie 2015.

Proiectul de Servicii Publice Locale “Creșterea eficienței energetice a spitalului regional Orhei” este implementat de către Agenția de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru) cu suportul tehnic și financiar al Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), iar suma investițiilor în măsurile de eficiență energetică au fost de 6278,30 mii lei pentru etapa I și 10657,80 mii lei preconizați pentru realizarea etapei II în cadrul proiectului.

 

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns