Locuitorii sunt chemați să participe la dezbateri pe internet privind Strategia de dezvoltare socio-economică a comunei

Locuitorii comunei Pepeni din raionul Sângerei sunt chemați să participe la dezbateri pe marginea Strategiei de dezvoltare socio-economică a comunei în cadrul proiectului ”Consolidarea spiritului civic și sporirea transparenței decizionale în comuna Pepeni”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer Stufting.

Asociația Băștinașilor din Pepeni a elaborat de comun acord cu primăria locală un proiect al Strategiei de dezvoltare social-economică a comunei Pepeni. Planul de acțiuni al strategiei conține 5 capitole, care se referă la dezvoltarea economică; infrastructură; cultură, sport și agrement; protecția mediului; activitatea APL și protecția socială.

Ion Câșlea, membru al Asociației, a menționat că au apărut niște situații care cer urgentarea aprobării documentului respectiv:

Potrivit calendarului proiectului, strategia urma a fi elaborată în luna august, în cadrul unui atelier de lucru. Însă, deoarece Primăria are nevoie urgent de ea, a fost luată decizia de a o schița acum. Aceasta urmează a fi supusă audierilor publice prin intermediul Internetului și să fie adoptată în câteva săptămâni”, a menționat dl Câșlea.

În august va fi făcută o reactualizare în baza realităților care se vor configura atunci, ținându-se cont de impactul crizei economice care se prefigurează că va urma după pandemia de Covid-19. Asociația Băștinașilor și Primăria Pepeni vin cu rugămintea față de locuitorii comunei să citească atent proiectul, în special planul de acțiuni, și să vină cu propuneri și completări pentru ca acesta să reprezinte un document solid, care să reflecte interesele tuturor locuitorilor și categoriilor sociale din comună.

Comuna Pepeni este formată din satele Pepeni (sat-reședință), Pepenii Noi, Răzălăi și Romanovca.

După site-ul stirideacas

Distribuie

Lasă un răspuns