Locuitorii a șase localități din Orhei vor beneficia de servicii prespitalicești moderne

Circa opt mii de locuitori din șase localități din Orhei vor beneficia de servicii mai calitative de asistență medicală urgentă (AMU), odată cu deschiderea celui de al 30-lea punct, la Brănești.

Sediul cu o suprafață de 204 mp, dispune de sală de alertă, sală de instruire, depozit pentru păstrarea medicamentelor, sală de odihnă a angajaților în perioada de repaos, sufragerie, încăperi sanitare, inclusiv duș. Clădirea este asigurată cu sisteme de aprovizionare cu apă, canalizare și încălzire autonomă. Totodată, este construit un garaj cu două boxe de protecție și staționare a două autosanitare, pe o suprafață de 49 mp.

La dispoziția personalului va fi pusă o ambulanță nouă dotată cu tot echipamentul necesar pentru acordarea asistenței medicale urgente la etapa de prespital: buteliile de oxigen portative, defibrilatoare, aspiratoare, cardiografe.

„Deschiderea noii subdiviziuni de AMU, va asigura condiții bune de activitate pentru cei 12 lucrători medicali angajați, stimulându-i să rămână alături de familiile lor. De asemenea, Conform Programului Național de dezvoltare a asistenței medicale de urgență pentru anii 2016-2020, vom continua asigurarea cu ambulanțe noi a tuturor punctelor AMU din țară, ceea ce va schimba calitatea și rapiditatea serviciilor oferite cetățenilor atât din mediu urban cât și din cel rural, asigurând o echitate socială”, a declarat ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari.

Amplasarea noului punct va permite accesul pentru deservirea locuitorilor din Brănești, Ivancea, Trebujeni, Butuceni, Morovaia, Furceni și Complexul muzeal-istoric „Orheiul Vechi”.

Valoarea proiectului de modernizare a punctului AMU Brănești, inclusiv mobilarea încăperilor, dotarea cu echipament medical și alocarea unei ambulanțe noi se estimează la circa 5,0 mln lei.

Foto: msmps.gov.md

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns