LIVE VIDEO// Protest la guvern

Protest la Guvern. Veteranii războiului de pe Nistru scandează „Demisia la toțitrădătorii”, în contextul declarației ministrului de Externe Aureliu Ciocoi care a declarat că în 1992, Rusia a intervenit pentru a opri vărsările de sânge.

Foto: UNIMEDIA

(update 12:56) Un protestatar a făcut înconjurul clădirii Guvernului, pentru a arăta atmosfera de la fața locului. Zeci de mașini și autobuze de poliție, furtunuri cu apă, în spatele Executivului. Întrebați polițiștii din spatele Guvernului pe cine apără, unul din ei a răspuns: „Îl apăr pe Chicu.” Batalionul cu destinație specială „Fulger”, echipați cu căști și scuturi, polițiști, toți sunt în jurul clădirii Executivului.

(12:52) Zeci de polițiști și Batalionul cu destinație specială „Fulger”, în spatele Guvernului. Zeci de autobuze și mașini de poliție sunt în spatele clădirii Executivului.

(update 12:44) Porțiunea de pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt dintre străzile Bodoni-Pușkin, blocată în continuare de către protestatari.

(update 12:32) Sute de protestatari scandează „Noi nu cedăm!”. Protestatar: „Lasă să iasă în față fricosul de Chicu!”

(update 12:29) Mulțimea este nemulțumită de felul în care Igor Dodon se manifestă în spațiul public. Oamenii sunt indignați că au o pensie mizeră de câteva sute de lei, iar Dodon se îmbracă în haine de firmă de zeci de mii de euro.

(update 12:12) Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, blocat de către protestatari. Mulțimea: „Trebuie să ne protejeze pe noi, nu pe Guvern. Poliția apără călăiii. Blocăm traseele.”

Protest / Sursa:UNIMEDIA

(update 12:04) Veteranii cer polițiștilor să se dea la o parte pentru a le permite să intre în clădirea Guvernului. Mulțimea îl solicită pe premierul țării: „Chicu, ieși afară!”. Protestatar: Haideți să blocăm intrările din țară, să blocăm aeroportul, pentru ca ei să nu fugă. Aici sunt majoritatea veterani și societatea civilă. Până seara trebuie toți judecați. Vrem demisia Guvernului, demisia lui Dodon, și alegeri anticipate.”

( update 11:52) Unul din protestatari a menționat că a venit de dimineață la Guvern iar ministrul Chicu i-a ținut în ho. „Ne-a ținut în hala (n.r. hol) din antreu, ne-a spus din cinci în cinci minute că vine. Nu a venit. Cine suntem noi? Noi am ieșit de acolo și am venit aici. Noi am solicitat să iasă tehnocratul, noi am îaintat solicitare pe 10 februarie,nu am primit răspuns, astăzi am venit să mai solicităm o dată, nu prin antiameră. Vrem Demisia lui Ciocoi, demisia lui Greceanîi, pentru că nu a făcut nimic săptămâna trecută, nu a ținut un minut de reculegere, demisia lui Chicu, la toți”

Protest la Guvern! / Sursa:UNIMEDIA

(update 11:41) Mulțimea scandează „PD-PSRM, ciuma roșie,” aceștia fac apel la ceilalți cetățeni să se alăture la protest în PMAN.

(update 11:32) Mulțimea se organizează și îndeamnă cetățenii să iasă la protest. Oamenii scandează „Dodon la pușcărie!.”

Protest la Guvern! / Sursa:UNIMEDIA

Veteranii scandează „Dodon la pușcărie”, „Jos Guvernul” și „Hoții.” Mulțimea a spart geamurile la o ușă a clădirii Executivului.

Protest la Guvern! / Sursa:UNIMEDIA

UNIMEDIA transmite live:

Amintim că astăzi la depunerea de flori la monumentul „Maica Îndurerată”, Ion Chicu a făcut un apel comun prin care reafirmă năzuința poporului moldovenesc de a trăi în pace și bunăstare, îndemnând cetățenii ca împreună să făurim și să dezvoltăm în continuare Republica Moldova.

Moțiunea simplă ce nu a fost înregistrată în Parlament, a fost înregistrată de Blocul ACUM, după ce Aureliu Ciocoi a declarat recent că evenimentele care au avut loc în 1992 pe Nistru reprezintă un conflict armat cu pierderi umane declanșat de anumite forțe separatiste din regiunea transnistreană. „Factologic, armata Federației Ruse dislocată la acel moment în regiunea transnistreană a intervenit pentru a opri vărsările de sânge”, a declarat ministrul.

Ulterior, după ce a fost convocat la o ședință a fracțiunii PD în Parlament, democrații au declarat că Aureliu Ciocoi regretă „exprimarea nereușită și își cere scuze în fața cetățenilor Republicii Moldova și veteranilor războiului de pe Nistru”.

Distribuie

Lasă un răspuns