Liderul diasporei moldovenești din Rusia: Dodon minte. Nu veți fi amnistiați

Foto: TV8.md

Liderul Partidului Regiunilor din Moldova, Alexandr Kalinin, care este şi preşedintele Congresului Diasporei Moldoveneşti, îl acuză pe şeful statului că îi minte pe moldovenii care lucrează în Rusia.

Potrivit lui Kalinin, cei care au depăşit termenul legal de şedere pe teritoriul Federaţiei Ruse şi revin acasă nu vor mai putea intra liber în această ţară, aşa cum a anunţat Igor Dodon. Şi asta pentru că amnistia migraţională, despre care vorbeşte preşedintele, nu-i scuteşte de sancţiuni şi chiar de răspundere penală, scrie Publika.md

„Preşedintele a avut un alt scop şi anume să îi atragă pe oamenii care se află în Rusia ei să vină în Moldova şi să îl voteze. Eu vă asigur că zeci de mii de oameni vor avea de suferit în urma acestei amnistii şi nu vor avea posibilitatea să se întoarcă în Rusia”, a declarat Kalinin.

Acum două luni, preşedintele Igor Dodon a anunţat că a ajuns la un acord cu autorităţile ruse referitor la amnistia cetăţenilor moldoveni care au încălcat regimul de şedere.

Potrivit lui Dodon, acestora le va fi anulată interdicția de a intra în Federația Ruse, dacă vor părăsi teritoriul ţării nu mai târziu de 1 februarie și vor reveni în Rusia nu mai devreme de 15 martie. Preşedinţia nu a comentat, deocamdată, acuzaţiile lui Kalinin.

Author: Deschide Știrea

Distribuie

Lasă un răspuns