Lafarge Ciment Moldova SA-scrisoare deschisă către autoritați!

La Uzina de ciment din Rezina nu se mai coprocesează anvelope uzate
În legătură cu  speculaţiile care se fac în unele surse mass-media în legătură cu noile modificări făcute recent de Parlament în Legea privind deşeurile administraţia Lafarge Ciment Moldova SA a adresat organelor de mediu din republică şi spre cunoştinţă opiniei publice următoarea scrisoare deschisă:

LAFARGE

Către: Georgeta Mincu, Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului
Copie: Veaceslav Dermenji, Directorul Agenției de Mediu
Copie: Gheorghe Manjeru, Şeful Inspectoratului pentru Protecţia Mediului

Stimată Doamnă Ministru,

Prin intermediul prezentei scrisori, în lumina unor speculații făcute recent – privind modul în care „Lafarge Ciment (Moldova)” S.A (în continuare Lafarge Moldova) şi-ar desfăşura activitatea de producție – în asociere cu subiectul introducerii în Legea privind deșeurile nr. 209 din 29.07.2016 a posibilităţii de incinerare şi coincinerare a deșeurilor, solicităm respectuos inițierea unui control la fața locului în vederea confirmării / infirmării coincinerării în prezent a anvelopelor în uzina Lafarge Moldova.
Deoarece autorizația privind coincinerarea deşeurilor din cauciuc nr. 035/2011 din 01.10.2011, eliberată companiei Lafarge Moldova de către Ministerul Mediului, a expirat la 01.11.2016, precizăm că după această dată societatea noastră nu a mai coprocesat anvelope.
Totuşi, se incearcă repetitiv a se promova argumente tendențioase asupra continuării acestei activități în cadrul uzinei și vă solicităm respectuos sprijinul în vederea clarificării situației prezente către toţi factorii de interes public sau privat.
Vă asigurăm că prin Politica de mediu și valorile pe care le promovează şi implementează Lafarge Moldova vom continua să (i) Protejăm sănătatea şi siguranţa angajaţilor noştri, a contractanţilor noştri și a comunităților locale, (ii) Protejăm mediul înconjurător, (iii) Garantăm calitatea produselor noastre, (iv) Asigurăm transparență totală cu toți factorii de interes public sau privat.
În numele Companiei „Lafarge Ciment (Moldova)” S.A, parte a Grupului Internațional LafargeHolcim, Vă asigurăm de înaltele noastre consideraţiuni.

Cu respect,
Ştefan Birău, Director General

 

Distribuie

Lasă un răspuns