”Laboratoare” de preparare a drogurilor în satele raionului Telenești

În rezultatul unor percheziții efectuate de Poliția Telenești în gospodării din satele Leușeni, Brânzenii Noi, Brânzenii Vechi şi Inești au fost depistate cantități de masă vegetală verde și uscată asemănătoare cu marijuana (cânepa), acestea fiind ridicate, cât și utilaj pentru prepararea drogurilor.

În urma acestor acțiuni au fost deschise patru dosare penale, ne-a relatat inspectorul principal Andrei Ciobanu, șef–adjunct al Secției Investigare Infracțiuni a IP Teleneşti.

Dl Ciobanu a precizat că anul trecut poliția a trimis în judecată  dosarele a patru tineri implicați în prepararea şi consumul substanțelor narcotice.    

Nicolae Podobinschi, medic-narcolog în raionul Telenești a menţionat pentru „C”, că fenomenul preparării și consumului de droguri este unul sporadic, dar care se înregistrează în toată țara:

”Marijuana este drogul cel mai lesne de obţinut şi preparat, ceea ce îi face pe unii tineri să procedeze la această aventură, care ulterior generează  tragedii pentru ei și familiile lor. Iată de ce atenţionăm părinții,  profesorii, rudele tinerilor să nu fie indiferenți faţă de acest fenomen. Dacă alcoolismul poate fi tratat ceva mai lesne, apoi procesul de depăşire a narcomaniei este foarte dificil”, a spus dl Podobinschi.

Ion Cernei                                                   

               

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns