„Lab TIC”,  un serviciu binevenit pentru comunitate

Trăim într-un secol grăbit și computerizat și avem o mare restanță la capitolul comunicare. În acest context  “Laboratorul de Tehnologii, Informare și Comunicare” (“Lab TIC”) își propune rolul de catalizator, centru de socializare, de relaxare și comunicare, dar şi instruire a liderelor și liderilor comunitari.

Acest serviciu, implementat de Biblioteca Publică Raională „Vasile Alecsandri” din Telenești are drept scop dezvoltarea abilităților și competențelor digitale, eficientizarea comunicării prin diversificarea instrumentelor de comunicare pentru diferite categorii de cetățeni. Participanții instruirilor sunt angajații diferitor instituții din teritoriu care, studiind diferite metode de utilizare a instrumentelor de comunicare și advocacy, vor putea consolida comunitatea prin organizarea unor iniţiative comunitare, care ar schimba viața oamenilor.

Programele digitale cele mai solicitate din cadrul „Lab TIC” îi ajută în realizarea unor filmulețe, texte de felicitare, anunțuri, preevenimente atât în plan personal, cât și în activitatea de zi cu zi.

Instruirile din cadrul serviciului modern de bibliotecă “Femeia în pantofi de lideră” au intrigat și mulți bărbați, care au participat la unele ședințe. Unii dintre beneficiarii acestor instruiri au menționat, că acestea ar fi binevenite și pentru copii.

Formatoarele Natalia Taran și Natalia Lascov, cu o experiență bogată și o pregătire deosebită au expus cu multă pasiune instruirile ce țin de Modelul Disc, stilul vestimental și comportamental, care a interesat mult femeile şi tinerele. Un capitol aparte din acest serviciu îi revine organizării și lansării unui „Spațiu comunitar în bibliotecă”, amenajat în incinta sălii de lectură pentru maturi. Acesta include în sine un spațiu de relaxare, de informare și un ungheraș cu 2 calculatoare, unde orice doritor de a-și dezvolta oportunitățile digitale o poate face. Tot în cadrul acestui spațiu un grup de lidere au organizat acțiuni de mobilizare comunitară, una dintre care a fost Campania “Fii mai bun de Crăciun”, care a sensibilizat comunitatea. Această iniţiativă comunitară a fost organizată cu contribuția prietenilor bibliotecii, oameni cu suflet mare, care au hotârăt să ajute 8 familii aflate în dificultate și să le aducă sărbătoarea în case. Astfel de activități vor fi organizate și în continuare cu ocazia altor sărbători, inclusiv de Paște. Invităm toți doritorii de a cuceri noi culmi în lumea miraculoasă și interesantă a tehnologiilor informaționale și a comunicării, care o pot descoperi în cadrul instruirilor organizate în “Laboratorul de Tehnologii, Informare și Comunicare Femeia în pantofi de lideră”.

Deja au beneficiat de instruire 220 de persoane, dintre care 133 de femei: angajați ai IP Telenești, asistenți sociali, angajați din domeniul culturii, elevi și cadre didactice.

Aurelia Dobjanschi, directoare-adjunctă, BPR “Vasile Alecsandri”, Teleneşti

Distribuie

Lasă un răspuns