La Telenești s-a deschis oficiul “Bunicilor grijulii” Bunicii grijulii din raionul Teleneşti sunt gata să stea în mod voluntar la straja securităţii copiilor.

Luni, la Telenești, a avut loc inaugurarea oficiului “Bunicii grijulii”. La eveniment au fost prezenți 42 de bunici implicaţi în proiectul respectiv, dar şi conducerea raionului Telenești, a Direcţiei Generale Educaţie, colaboratori ai Inspectoratului de Poliţie raional, reprezentanţi ai echipei de implementare a proiectului.  

Gazdele evenimentului au fost președinta raionului Telenesti, Diana Manoli, șefa Direcției Educație Telenești, Alina Pascaru, Oleg Tudosan, reprezentantul Guvernului în raionul Telenești. O echipă de elevi de la Gimnaziul “Mihai Eminescu” din or. Teleneşti, conduşi de dna Virginia Druguș, laureată a Premiului Național “Profesorul Anului 2012”, au bucurat audienţa cu un program artistic.

După cum ne-a relatat Boris Crețu, pensionar MAI, coordonatorul grupului de bunici grijulii din raion, festivitatea era așteptată cu nerăbdare de către membrii echipei respective și a reunit trei generații cu un singur scop: asigurarea securității copiilor în trafic și la trecerile pietonale.

”Am avut o mulțime de voluntari care au dorit să participe în acest proiect. Cei mai mulți bunici grijulii – şase, avem la Țânțăreni. Ei activează pe lângă gimnaziul local, asigurând traversarea de către copii a traseului național Chișinău-Soroca, şosea aglomerată care trece prin sat”, a  remarcat dl Crețu.

Bunicii grijulii au primit în dar cartele de reducere de la o reţea de farmacii şi o reţea de supermarket-uri.  Președintele Asociației Obștești ”Bunicii grijulii” a mai informat membrii echipei că partenerii prevăd să-i stimuleze pe cei mai harnici și sârguincioși voluntari cu 4 foi gratuite de odihnă la sanatoriu.

Oficiul  serviciului ”Bunicii grijulii” se află la parterul clădirii Consiliului Raional Telenești.

                                                 Ion Cernei 

Distribuie

Lasă un răspuns