La Spitalul raional Orhei primul pacient vindecat de Covid-19 a donat plasmă sanguină

Zilele trecute, la Spitalul Raional Orhei a fost înregistrat primul caz de donare a plasmei din partea primului pacient vindecat de Covid-19 care a acceptat să doneze plasmă.

 Potrivit paginii de facebook a Spitalului Raional Orhei, la care face referire radioorhei.info, pentru Secția de Transfuzie a Sângelui din cadrul spitalului dat este o premieră: o persoană infectată cu Covid-19, apoi tratată, a donat plasmă pentru a salva alți pacienți infectați de virus. Este vorba despre un bărbat din raionul Orhei, care după tratament a dat acordul să doneze plazmă.

Alte șase persoane de sex masculin în vârstă de 18-60 de ani, tratati de Covid-19, au dat acordul de a dona plazmă.

O singură donare de plasmă de la o persoană – aproximativ 600 ml – se separă în trei doze a câte 200 ml și, respectiv, poate salva trei pacienți.

Terapia cu plasmă convalescentă este autorizată acum în Coreea de Sud, Japonia, Germania, Olanda, Marea Britanie, Canada etc. Și Administrația pentru Medicamente și Alimente a SUA (n.n. – Food&Drug Administration) a autorizat, de asemenea, utilizarea experimentală în scop terapeutic a plasmei recoltate de la pacienții vindecați de Covid-19

Distribuie

Lasă un răspuns