La Şoldăneşti a fost constituit Consiliul Raional al Elevilor

Este îmbucurător faptul că avem în oraș tineri cu inițiativă, care promovează educația non-formală și vor să aducă schimbări pozitive în educaţia semenilor. Astfel la Şoldăneşti a fost creat Consiliul Raional al Elevilor, care face parte din rețeaua națională a consiliilor elevilor. Inițiativa aparţine elevei clasei a XI-a Daniela Ciorici de la LT “Alexei Mateevici”, membră a Consiliului Naţional al Elevilor. Tânăra a participat la un seminar de instruire alături de alți elevi din țară, în urma căruia a şi apărut iniţiativa de a forma o asemenea structură şi la Şoldăneşti.

La prima întrunire au participat 20 de elevi, delegați ai gimnaziilor și liceelor din raionul Șoldănești, salutaţi de dl Nicolae Mândru, șeful Direcţiei raionale Învăţământ şi dna Aurelia Vlas, coordonatoarea activităţilor consiliului, precum și profesori însoțitori ai elevilor.

Daniela Ciorici, moderatoarea atelierului, mai întâi le-a propus colegilor un joc cognitiv, în cadrul căruia fiecare s-a prezentat, a relatat succint despre pasiunile, realizările și doleanțele lui. Apoi Daniela ne-a informat ce înseamnă de fapt un consiliu, care sunt principiile de funcționare a acestuia, regulile de colaborare fructuoasă, după ce am procedat la formarea organelor de conducere ale consiliului.

În calitate de președinte al CRE a fost ales Eugeniu Șveț, elev în clasa a XI-a la LT “Ștefan cel Mare”, vicepreședintă – Ana-Maria Borș, elevă în clasa a XI-a la LT din Cotiujenii Mari.

Apoi au fost formate departamentele Cultură, Sport, Ecologie, Mass-media. Fiecare tânăr a fost liber să-și aleagă ocupaţia în funcție de abilități, preferințe, perspective. Membrilor departamentelor li s-a dat și o temă pentru acasă – să vină la următoarea întrunire cu idei, propuneri privind agenda de lucru a consiliului.

Valeria Bobeică,președinta departamentului

Mass-media al CRE, LT ”A.Mateevici”

Foto simbol: protv.md

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns