La Rogojeni a fost lansat un proiect pentru dezvoltarea artizanatului

Mai mulți ani la rând, în ultima zi de duminică a lunii august, la Rogojeni, raionul Şoldăneşti, sunt marcate trei sărbători: Ziua Independenței Republicii Moldova, Ziua Limbii Române și  Ziua satului. De regulă, în cadrul acestei manifestații, administrația localității vine cu mențiuni pentru cei mai destoinici rogojeneni, de asemenea sunt onorate familiile care ajung la nunta de aur.

În anul curent, în cadrul serbării a fost de asemenea lansat proiectul Confecționarea obiectelor manuale și de artizanat. Acest lucru s-a produs grație AO Centrul de dezvoltare durabilă a satului Rogojeni, care a obținut suport financiar de la Uniunea Europeană prin intermediul Fundației Est-Europene, proiectul mai fiind cofinanțat de Ambasada Suediei. Pe parcursul a unui an, rogojenenii urmează să înroleze 20 de meșteri populari în promovarea și valorificarea artizanatului.

În cadrul evenimentului, mai mulți meșteri populari din localitate, dar și din satele megieșe și-au demonstrat măestria, expunând obiecte confecționate de dânșii.

Victor Sofroni

 

Distribuie

Lasă un răspuns