La Rezina, Sergiu Purice antrenează karatiști de talie mondială

13 membri ai Clubului „Karate-Kay” din orașul Rezina, antrenați de Sergiu Purice, au fost incluși în lotul de 24 de sportivi care au reprezentat Republica Moldova la cel de-al 25-lea Campionat Mondial de Karate Shotocan și Ediția a 25-a a Cupei Mondiale la Karate Shotocan, care s-au desfășurat în orașul Eger, Ungaria. La aceste competiții au participat echipe din 45 de țări.

Sergiu Purice, președintele și antrenorul Clubului „Karate-Kay” din Rezina ne-a informat că rezinenii, ca de obicei, s-au prezentat bine la ambele competiții.

Astfel, la Campionatul Mondial, Alexandru Zamă a ocupat locul III în categoria sa de greutate.

În lupta pentru Cupa Mondială, karatiștii rezineni au fost mai rezultativi. Potrivit dlui Purice, cinci sportivi rezineni: Andrian Ceban (2 medalii), Muslim Gurbanov, Vasile Carpov, Alexandra Sorocolet și Luchian Margină s-au clasat pe locul I. Pe locul II s-au clasat Cristina Argatu, Uliana Chiriac, Adrian Furdui, iar Samuela Cebotar a adus în pușculița sportivilor moldoveni locul III.

În urma rezultatelor obținute la Cupa Mondială de Karate Shotocan, sportivii rezineni, cu 11 medalii, s-au clasat pe locul V printre reprezentantele naționale, fiind menționați și cu o cupă. Majoritatea premianților sunt elevi la liceele ”Alexandru cel Bun” și ”Olimp” din Rezina, a mai spus dl S. Purice.

În imagine: Karatiştii rezineni cu medaliile obţinute, demonstrând drapelul oraşului natal. În centru – antrenorul Sergiu Purice.

Ion Perciun

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns